Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Pärlemorkvinnan

Sjöberg, Sievert

Bokpresentation

En gåtfull halländsk kvinna kom för sju år sedan till Åkröken, på den östgötska landsbygden. På flykt från ett turbulent förflutet finner hon skydd hos en snäll, något naiv lastbilschaufför. I denna slumrande idyll lever hon ett fridfullt liv med man och grannar. Mellan några av grannarna utvecklas en besynnerlig ”vänskap” och ett beroende utöver det vanliga och långsamt drivs de alla mot uppbrott;
  – kvinnan från Halland, vars före detta man bara har ett mål då han lämnar fängelset, att hitta henne
  – polismannen, den hårdföre hundföraren, som genom en serie omskakande  händelser förlorar fotfästet
  – den älvlika konstnärinnan, stark i sin konst, försummad av maken, törstande efter vänskap och närhet
 Åkröken ligger vid riksväg 34. På andra sidan vägen vilar ett stort skogsmassiv. Skogen och den slingrande mörka ån borgar för att naturens krafter kan fortsätta verka som förr.
 En psykologisk thriller med suggestiva bilder och miljöer. Om ensamhet, längtan, åtrå och hämnd och vad som kan döljas i en till synes fridfull och idyllisk mindre ort på den östgötska landsbygden.

 ”Den liknar inget jag läst tidigare. Naturen, magin och mystiken leder till en läsupplevelse utöver det vanliga.” Erikas Bokprat

 

Omslagets bakgrundsbild ursprunligen en oljemålning av Caroline Färnström. Tatueringen från Viking Tatoo.

Pris: 95 kr

ISBN 978-91-7527-150-7
Format 135x210mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 2
Antal sidor 298
Relaterade artiklar

Landsbygdsmysterier

Sjöberg, Sievert

Arton berättelser, av vilka sjutton behandlar oförutsebara händelser i miljöer som de flesta av oss inte ens skymtar genom bilrutorna. Den återstående speglar en ohelig allians i Sveriges femte största stad.

Läs mer
Läs mer

Månskensdalen

Sjöberg, Sievert

För trettio år sedan inträffade några omvälvande händelser i dalens omgivningar. Ingen har lyckats få korn på händelsernas egentliga upphov. Efter tre decennier återvänder Lena för att göra ett sista försök att hitta en ledtråd.

Läs mer
Läs mer

Villoväg

Sjöberg, Sievert

På sin artonårsdag tillträder Gordon som ägare till en medelstor skogsgård. Han skolas in i de viktigaste göromålen av den åldrige tro­tjänaren Seth som innan han går ur tiden av­slöjar en omständighet som kommer att förändra Gordons tillvaro i grunden.

Läs mer
Läs mer

Vinternatt

Sjöberg, Sievert

Sjutton berättelser, som alla handlar om olika former av utsatthet. De flesta berättelserna utspelar sig i landsbygdsmiljö, i trakter och omgivningar som borde fått förbli fridfulla ...

Läs mer
Läs mer