Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Blomstermåla i bilder

Edman, Björn; Brehmer, Conny;

Bokpresentation

Samhället med det vackra namnet Blomstermåla ligger i Kalmar län ungefär mitt emellan Kalmar och Oskarshamn. Här var fram till omkring 1900 rena landsbygden. Men förutsättningar för industrier fanns med forsar i Alsterån och kommunikationer på Högsbyåsen där den gamla kungsvägen mellan Kalmar och Linköping gick fram. När orten fick järnväg 1897 satte utvecklingen snabbt fart med industrier och service av alla slag. Som mest hade Blomstermåla närmare 2000 invånare på 1980-talet.

Boken består huvudsakligen av fotografier från 1800- till 2000-tal samt beskrivning av Blomstermålas utveckling från bondesamhälle till en betydelsefull industriort. Den berör industrierna, järnväg och post, affärerna, företagen, skolorna, Folkets hus och park, idrotten och mycket mera. Conny Brehmer har fotograferat de flesta av bokens bilder och utformat texten i samarbete med Björn Edman.

Omslagets framsida: Vattentornet i Blomstermåla samt Postgården i Århult

Pris: 0 kr

Slutsåld

ISBN 978-91-7527-193-4
Format A4 210 x 297 mm
Inbindning Trådbundet, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2017
Upplaga 1
Antal sidor 195
Relaterade artiklar

Trumpetarsläkten Edman från Edshult i Småland

Edman, Björn

Den släkt Edman som berättas om härstammar från en frälsefogde som troligen var född på 1580-talet i Edshults socken i nuvarande Eksjö kommun. Här finns cirka 475 personer med släktnamnet i 13 generationer.

Läs mer
Läs mer

Tålebo och Nyebo

Edman, Björn; Johansson, Arne

Boken beskriver traktens historia från urtid till nutid. Den upptar bland annat gårdarnas ägarlängder och ägarnas inbördes släktskap. Här finns uppgifter om båtsmän, hantverkare och utvandrare, om stenbrytning och ett försök till tidig industrialisering.

Läs mer
Läs mer