Atremi
Varukorgen

Nya skisser - en idéskrift

Jansson, Bo

Bokpresentation

Boken "Nya skisser - en idéskrift" kan ses som ett inlägg i den debatt som borde föras om vad som kommer efter funktionalismen. Boken handlar om byggnader som hör till en efterindustriell tid - som naturum, bibliotek, museer och fritidshus - men där finns också skisser till bostadshus. Gemensamt för de projekt som visas är en användning av form och ornament, något som borde höra den nya tiden till. Författaren Bo Jansson är arkitekt med lång livserfarenhet.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-50-7
Format 297 x 297
Inbindning Spiral
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2010
Upplaga 1
Antal sidor 26
Relaterade artiklar

Att bo kvar -en idéskrift

Jansson, Bo

Författaren för fram olika idéer om hur bilder från den lokala naturen och kulturhistorien kan användas i hantverksproduktion. Skriften avslutas med en utblick mot andra länder, där jordbruket drabbas av klimatförändringarna.

Läs mer
Läs mer

Framtiden som försvann

Jansson, Bo

I boken Framtiden som försvann handlar den första essän om när bostadsbyggandet minskade kraftigt i mitten av 1970-talet. De andra fjorton essäerna handlar t ex om att använda trä i hus, att bygga kring en gård, att bygga nära vatten ...

Läs mer
Läs mer

Ljuset i tunneln

Jansson, Bo

Boken innehåller gott om idéer om hus och samhälle. Idéer om bostadsbyggande nu och i framtiden, om vad vi kan lära oss av det som byggdes för 60–70 år sedan och om tillfälliga bostäder.

Läs mer
Läs mer

Ljuset som försvann

Jansson, Bo

Tolv essäer som innehåller olika infallsvinklar till arkitektur och arkitekturhistoria.

Läs mer
Läs mer

Mjölby industrihistoria

Jansson, Bo

Boken ”Mjölbys industrihistoria” skildrar utvecklingen från den tidiga kvarnindustrin till dagens högteknologiska produktion.

Läs mer
Läs mer