Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Musik i Mjölby - musikens arenor

Föreningen Musik i Mjölby, redaktörer

Bokpresentation

Mjölby är känd som en musikstad och har ett mycket gott anseende i musikkretsar. Kommunens musikliv lovprisas i många sammanhang. Musiklivet är känt över kommunens gränser, till och med över Sveriges gränser. Mjölbys musikhistoria sträcker sig bakåt i tiden, från 1890-talet. Vi, personerna bakom boken ”Musik i Mjölby. En musikalisk resa i tiden.” ansåg det intressant att också kartlägga platser där de beskrivna ensemblerna och personerna framträtt. Kartläggningen resulterade i en ny bok, den du nu har i handen. Boken handlar om platser där musik framförs och har framförts på något sätt. Platser som festplatser, konsertsalar, kyrkor, biografer, restauranger, konditorier, parker, idrottsplatser, gator och så vidare.

Denna bok har tillkommit genom arbete i en studiecirkel i studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhets regi. Cirkeldeltagare och ansvariga för innehållet är: Sune Björk, Roland Borell, Rose-Marie Borell, Bernt Brodin, Kurt Heinebäck, Alfhild Hågner, Eje Johansson, Stig Knutsson, Daga Lamberth-Broman, Kennert Lantz, Bo Magnusson, Rolf Nilsson, Arne Rylander, Annebritt Ulbrandt och Åke Wigren.

Illustrerad

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-287-0
Format 210x200 mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2020
Upplaga 1
Antal sidor 196
Relaterade artiklar

Musik i Mjölby - musikens arenor

Föreningen Musik i Mjölby, redaktörer

Boken handlar om platser där musik framförs och har framförts på något sätt. Platser som festplatser, konsertsalar, kyrkor, biografer, restauranger, konditorier, parker, idrottsplatser, gator och så vidare. Den har tillkommet vid arbete i en studiecirkel.

Läs mer
Läs mer

Skärvor mellan Arco och Pizzicato

Rylander, Arne

Åtskilliga är de artister Arne Rylander ackompanjerat under åren. Namn som Lasse Dahlqvist, Monica Nielsen, Snoddas och många fler minns Arne med glädje.

Läs mer
Läs mer

Svante Johansson

Johansson, Svante

Jag har fått uppleva mycket under mitt liv, ett liv, som till stor del handlat om musik. Med denna bok vill jag berätta om det jag fått vara med om. Hur musik blivit Mjölbys själ.

Läs mer
Läs mer