Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Vinternatt

Berättelser

Sjöberg, Sievert

Bokpresentation

Boken Vinternatt innehåller sjutton berättelser, som alla handlar om olika former av utsatthet. I berättelsen ”Vinternatt”, som delar titel med boken, drabbas det av omvärldens larm relativt förskonade samhället Lönnvattnet, av dramatiska händelser, omöjliga att förutse.
 En sedan länge pensionerad kriminalkommissarie riktar misstankarna åt ett bestämt håll och inleder en privatspaningsinsats. Kommissariens ålder och hälsotillstånd gör uppdraget både svårt att hantera och att överblicka och detta får tyvärr ödesdigra konsekvenser.

De flesta berättelserna utspelar sig i landsbygdsmiljö, i trakter och omgivningar som borde fått förbli fridfulla ...


Sievert Sjöberg – född 1948 – är uppvuxen i Rimforsa söder om Linköping. Han jobbade under sjuttiotalet som polis. Därefter har han ägnat sig huvudsakligen åt konst och kultur. Hans texter skildrar med förkärlek skogsdominerad landsbygd.

Omslagsfoto: Sievert Sjöberg

Pris: 95 kr

ISBN 978-91-7527-148-4
Format 135x210mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 235
Relaterade artiklar

Landsbygdsmysterier

Sjöberg, Sievert

Arton berättelser, av vilka sjutton behandlar oförutsebara händelser i miljöer som de flesta av oss inte ens skymtar genom bilrutorna. Den återstående speglar en ohelig allians i Sveriges femte största stad.

Läs mer
Läs mer

Månskensdalen

Sjöberg, Sievert

För trettio år sedan inträffade några omvälvande händelser i dalens omgivningar. Ingen har lyckats få korn på händelsernas egentliga upphov. Efter tre decennier återvänder Lena för att göra ett sista försök att hitta en ledtråd.

Läs mer
Läs mer

Pärlemorkvinnan

Sjöberg, Sievert

En gåtfull halländsk kvinna kom för sju år sedan till Åkröken, på den östgötska landsbygden. På flykt från ett turbulent förflutet finner hon skydd hos en snäll, något naiv lastbilschaufför. En psykologisk thriller med suggestiva bilder och miljöer.

Läs mer
Läs mer

Villoväg

Sjöberg, Sievert

På sin artonårsdag tillträder Gordon som ägare till en medelstor skogsgård. Han skolas in i de viktigaste göromålen av den åldrige tro­tjänaren Seth som innan han går ur tiden av­slöjar en omständighet som kommer att förändra Gordons tillvaro i grunden.

Läs mer
Läs mer