Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Månskensdalen

Sjöberg, Sievert

Bokpresentation

En slingrande landsväg leder in i djupa gammelskogar som aldrig blivit ärrade av vidunderliga skogsmaskiner. I en liten dalgång i dessa skogar ligger byn Månskensdalen. Den är färgad av den stämning av distans och uråldriga hemligheter som skogen genererar.
 För trettio år sedan inträffade några omvälvande händelser i dalens omgivningar. Ingen har lyckats få korn på händelsernas egentliga upphov.
 Efter tre decennier återvänder Lena för att göra ett sista försök att hitta en ledtråd. Men Månskensdalen har förvandlats från en naturskön plats till en bortglömd avkrok, befolkad av några egensinniga människor som vägrat eller inte förmått flytta därifrån.

 “Månskensdalen” handlar om ett svunnet, numera urbaniserat Sverige, men är samtidigt en mycket plats- och tidsspecifik berättelse, tecknad med en påtaglig och lustfylld visuell skärpa.”
Örjan Abrahamsson i Corren


Sievert Sjöberg – född 1948 – är uppvuxen i Rimforsa söder om Linköping. Han jobbade under sjuttiotalet som polis. Därefter har han ägnat sig huvudsakligen åt konst och kultur. Hans texter skildrar med förkärlek skogsdominerad landsbygd.

Omslagsillustration: Caroline Färnström

Pris: 95 kr

ISBN 978-91-7527-149-1
Format 135x210mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 2
Antal sidor 306
Relaterade artiklar

Pärlemorkvinnan

Sjöberg, Sievert

En gåtfull halländsk kvinna kom för sju år sedan till Åkröken, på den östgötska landsbygden. På flykt från ett turbulent förflutet finner hon skydd hos en snäll, något naiv lastbilschaufför. En psykologisk thriller med suggestiva bilder och miljöer.

Läs mer
Läs mer

Vinternatt

Sjöberg, Sievert

Sjutton berättelser, som alla handlar om olika former av utsatthet. De flesta berättelserna utspelar sig i landsbygdsmiljö, i trakter och omgivningar som borde fått förbli fridfulla ...

Läs mer
Läs mer