Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Avgång 7.57

mot vuxenlivet

Ritzén, Jan

Bokpresentation

Handlingen i Avgång 7.57 utspelas på slutet av 1950-talet – en förändringens tid. Traktorer ersätter hästar. Telefonen har ännu ej nått ut på landsbygden överallt.
 Huvudpersonen, Evert, är densamme som i Jan Ritzéns förra bok, Ljusets skugga. Evert har nu slutat 6:e klass för att till hösten börja 7:e klass. För honom är det också en förändringens tid. Hans bror Johan har dött och ensam skall han åka till mormor i Näkna för att vara där under sommarlovet. Han är också på väg in i tonåren, då intresset för flickor börjar vakna. Men resan går inte så bra som det var tänkt.
  I boken Ljusets skugga blir Evert vittne till hur en man i slokhatt överfaller och försöker våldta en kvinna i huset, där Evert bor på Nya Tanneforsvägen. Vi träffar på Slokhatten i denna bok också.
 Mormor Judit är den andra huvudpersonen. Hon går där uppe i Näkna och väntar på sitt barnbarn. Evert kommer inte som planerat. I väntan blir tiden lång och hon tänker på sitt eget liv och livet i Näkna och hur det förändrats. Många andra människors tankar och funderingar kommer också fram i denna bok.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen i stadsdelen Tannefors vid Drottningtorget. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd. Numera är Jan förutom pensionär både fritidspolitiker och författare.

Omslag från Ingimage En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-096-8
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 406 s
Relaterade artiklar

Färdväg under mörka skyar

Ritzén, Jan

Boken är en blandning av deckare och roman där det stora samhället möter den lilla människan.

Läs mer
Läs mer

Ljusets skugga

Ritzén, Jan

Allt utspelas i 1950-talets Linköping. Berättelsen handlar om den kristna och humanistiska tron, brytningstiden från barn till könsmogen tonåring, från det fattiga Sverige på väg till en tid av nyvaknad konsumtionsförmåga.

Läs mer
Läs mer

Störst är kärleken

Ritzén, Jan

Störst är kärleken är berättelsen om när Evert kommer till mormor i Näkna. I avskedets stund vid sommarlovets slut har förståelsen för kärleken gjort människans mentala värld klokare.

Läs mer
Läs mer