Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Färdväg under mörka skyar

En roman av

Ritzén, Jan

Bokpresentation

En blandning av deckare och roman har Jan åstadkommit i Färdväg under mörka skyar. Eftertankens kranka blekhet grinar bokens huvudperson i ansiktet. Det stora samhället möter den lilla människan. Godtrogenheten slår bakut och träffar skoningslöst den människa som vill tro andra om gott. Polisens tålamod och fel får vi se och uppleva som något mänskligt hos ordningsmakten. För samhällets bevarande måste de finnas till om än det kan kännas obehagligt. Finansvalpar som bara ser livet genom pengar och inte med humanism får vi också försöka förstå. Djupa tankar och känslor finns hos huvudpersonerna i boken vilket är eller kan vara en livstråd att fundera på.
 Blandningen av spänning och humor följer med genom hela boken. Du möter avigsidor i livet och hos människor som är vanligare än du tror. I handlingen färdas du intill kärleken till någon, intill humanism och samhällets oförstående för den lilla människan. Men den enskilde måste ändå ta konsekvenserna av sina egna handlingar. Det kan vara svårt på både det ena och andra sättet.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd. Numera är Jan förutom pensionär både fritidspolitiker och författare.

Omslag från Ingimage En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-161-3
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Trådbunden, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 279
Relaterade artiklar

Avgång 7.57

Ritzén, Jan

Huvudpersonen Evert blir vittne till hur en man i slokhatt överfaller och försöker våldta en kvinna i huset, där Evert bor på Nya Tanneforsvägen.

Läs mer
Läs mer

Ljusets skugga

Ritzén, Jan

Allt utspelas i 1950-talets Linköping. Berättelsen handlar om den kristna och humanistiska tron, brytningstiden från barn till könsmogen tonåring, från det fattiga Sverige på väg till en tid av nyvaknad konsumtionsförmåga.

Läs mer
Läs mer

Störst är kärleken

Ritzén, Jan

Störst är kärleken är berättelsen om när Evert kommer till mormor i Näkna. I avskedets stund vid sommarlovets slut har förståelsen för kärleken gjort människans mentala värld klokare.

Läs mer
Läs mer