Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Ljusets skugga

En roman av

Ritzén, Jan

Bokpresentation

Ljusets skugga är bland annat berättelsen om den unge Evert, som får sin moders kärlek utbytt mot rottingen och en värkande randning på sin kropp.
 Mödrar till Everts kamrater tänder livets ljus men för Evert blir livets ljus en mörk skugga. Ensam och vilsen söker han efter vänligheten i tillvaron. Den obarmhärtige Karl lever också i skuggan av ett ljus men till skillnad mot Evert på grund av sina egna ondskefulla tankar och handlingar.
 Jan Ritzén berör livets mysterier med djupa och många gånger tänkvärda berättelser. Allt utspelas i 1950-talets Linköping. Berättelsen handlar om den kristna och humanistiska tron, brytningstiden från barn till könsmogen tonåring, från det fattiga Sverige på väg till en tid av nyvaknad konsumtionsförmåga.
 Livets stig är krokig och många gånger obegriplig. Hos människorna tonar skuggorna upp sig och påverkar vår vardag genom livet.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd. Numera är Jan förutom pensionär både fritidspolitiker och författare.

Omslagsbild från Ingimage. En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-146-0
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Trådbunden, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 2
Antal sidor 471 s
Relaterade artiklar

Avgång 7.57

Ritzén, Jan

Huvudpersonen Evert blir vittne till hur en man i slokhatt överfaller och försöker våldta en kvinna i huset, där Evert bor på Nya Tanneforsvägen.

Läs mer
Läs mer

Färdväg under mörka skyar

Ritzén, Jan

Boken är en blandning av deckare och roman där det stora samhället möter den lilla människan.

Läs mer
Läs mer

Störst är kärleken

Ritzén, Jan

Störst är kärleken är berättelsen om när Evert kommer till mormor i Näkna. I avskedets stund vid sommarlovets slut har förståelsen för kärleken gjort människans mentala värld klokare.

Läs mer
Läs mer