Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Störst är kärleken

En roman av

Ritzén, Jan

Bokpresentation

Störst är kärleken. Vad är kärlek? Är det en flyktig känsla av lättja från senaste veckoslutet? Eller är det en glad känsla över att kunna skapa något vackert och livsbejakande med andra människor? För andra människor skapa en vacker livsåskådning?
Störst är kärleken är berättelsen om när Evert kommer till mormor i Näkna. Hur han utan att riktigt kunna förstå den mentala betydelsen, lever hela sommaren i en skapelse, som till stora delar människan inte har skapat. I boken kan Evert ibland tänka på hur det är att leva i och nära naturen, till skillnad från städernas karga och livlösa livsmiljö. Hur påverkar den miljön kärleken. När han tänker på sin kärlek inser han hur innehållet till denna skiljer sig åt från den ena platsen till den andra. Närheten till varandra och allt levande hos mormor i Näkna är naturlig och okonstlad. Precis som Judits tro. Hon tackar Gud för det allra minsta. Evert vill bevara och ta med sig det vackra och trygga livet i Näkna hem och med varmt hjärta ge det till Bodil.
I avskedets stund vid sommarlovets slut har förståelsen för kärleken gjort människans mentala värld klokare.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd.

En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-240-5
Format A5 148x210mm
Inbindning Trådbunden kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 127
Relaterade artiklar

Avgång 7.57

Ritzén, Jan

Huvudpersonen Evert blir vittne till hur en man i slokhatt överfaller och försöker våldta en kvinna i huset, där Evert bor på Nya Tanneforsvägen.

Läs mer
Läs mer

Färdväg under mörka skyar

Ritzén, Jan

Boken är en blandning av deckare och roman där det stora samhället möter den lilla människan.

Läs mer
Läs mer

Ljusets skugga

Ritzén, Jan

Allt utspelas i 1950-talets Linköping. Berättelsen handlar om den kristna och humanistiska tron, brytningstiden från barn till könsmogen tonåring, från det fattiga Sverige på väg till en tid av nyvaknad konsumtionsförmåga.

Läs mer
Läs mer