Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Förbjuden musik

Lac Virginale

Bylander, Anders

Bokpresentation

När diktsamlingen Skepnader kom ut från Percy Bratts tryckeri 1991 var Bergmans bokhandel i Jönköping så eld och lågor, att man upplät ett helt skyltfönster. Sven Widestrand skrev en fin recension i Jönköpings-Posten och Svenska Akademien uttryckte sin uppskattning genom Johannes Edfelt.
 Under åren som gått har flera hört av sig och talat om det rena och självständiga språket hos denne skald och skriftställare. Vi kan nämna Jan Arnald, Lars Gustafsson, Hans-Evert Renérius och Fredrik Segerståhl.
 Precis som en gång Thomas Thorild förespråkar Bylander frihet från rådande tankemönster och stilideal. Han drar sig inte heller för att utmana vår tids krassa syn på livet. Här blandas kristendom och sensualism, fri vers med konventionella versmått.
Förbjuden musik är Anders Bylanders andra diktsamling och han försäkrar:

"En poet är jag, som skriver med hela kroppen och står upp ifrån de döda."

Omslagsbild: Aapo Pukk, Tallinn Foto omslagets baksida: Arne Freijd

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-99-6
Format 130x210mm
Inbindning limbunden
Omslag mjukband i färg
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 87 s
Relaterade artiklar
Ljusets barn

Ljusets barn

Bylander, Anders

Det är 1973. Anders Bylander är tjugofem år och nu levande ättling till profeten Anders Bernhard Bylander (1864-1938). Han känner sig jagad av "indelningsmännen", som skövlat hans hembygd och börjat nedmonteringen av andliga värden hans förfäder byggt upp

Läs mer
Läs mer

Person och politik

Bylander, Anders

I essäform visas hur även frikyrkorna har dragits med i sekulariseringen. Är dagens Sverige ett i djupare mening humanitärt land? Vad händer med människovärdet i ett litet land som vårt, när man av politiska skäl dödar nästan fyrtiotusen foster per år?

Läs mer
Läs mer

Shekina

Bylander, Anders

Kärleken kan ta sig många olika uttryck i världen, så olika att det ibland kan vara svårt att se att det faktiskt är samma kärlek, den som är Guds närvaro i världen.

Läs mer
Läs mer