Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Shekina

Bylander, Anders

Bokpresentation

Christina såg sin Mästare och förstod att hon var sin kropp – och ändå inte. Hon var en strimma av hans kärlek och kunde välja hur hon ville närma sig människor. Hon anade också att hon funnits i alla tider, som universums eviga gåva till världen. Det var så hon föddes på nytt och fick det hebreiska namnet Shekina, Guds närvaro hos människan.
Christian bejakade henne fullt ut och såg att hennes själ var vacker. Andra män måste lära känna henne ett steg i taget. Så var det för Tore, förvaltningschefen som kom att utnyttja hennes tjänster. För honom och många andra ledde dubbellivet till läkedom och andlig hälsa.
Men Tore påverkades också av andra kvinnor som stod honom nära, inte minst den omutliga och stridslystna Ingela. Hon drevs av samma kraft som Christina, men blev just därför missförstådd och undveks av många.
Christina och Ingela har samma far. För Christina är han rätt och slätt pappa. För Ingela blir han en andlig fader. Omedvetna om varandra visar kvinnorna kring Tore att kärleken kan ta sig många olika uttryck i världen, så olika att det ibland kan vara svårt att se att det faktiskt är samma kärlek, den som är Guds närvaro i världen.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-85487-81-3
Format 130 x 210 mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2008
Upplaga 1
Antal sidor 190
Relaterade artiklar

Förbjuden musik

Bylander, Anders

Precis som en gång Thomas Thorild förespråkar Bylander frihet från rådande tankemönster och stilideal. Här blandas kristendom och sensualism, fri vers med konventionella versmått.

Läs mer
Läs mer
Ljusets barn

Ljusets barn

Bylander, Anders

Det är 1973. Anders Bylander är tjugofem år och nu levande ättling till profeten Anders Bernhard Bylander (1864-1938). Han känner sig jagad av "indelningsmännen", som skövlat hans hembygd och börjat nedmonteringen av andliga värden hans förfäder byggt upp

Läs mer
Läs mer

Person och politik

Bylander, Anders

I essäform visas hur även frikyrkorna har dragits med i sekulariseringen. Är dagens Sverige ett i djupare mening humanitärt land? Vad händer med människovärdet i ett litet land som vårt, när man av politiska skäl dödar nästan fyrtiotusen foster per år?

Läs mer
Läs mer