Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Ljusets barn

Ljusets barn

Bylander, Anders

Bokpresentation

Det är 1973. Anders Bylander är tjugofem år och nu levande ättling till profeten Anders Bernhard Bylander (1864-1938). Han känner sig jagad av vad han kallar indelningsmännen, som skövlat hans hembygd och börjat nedmonteringen av de andliga värden hans förfäder byggt upp. Han har av sin far och farfar invigts i den hemska upptäckten att staten är gudlös och rättsväsendet på väg att braka samman. Under hans korta livstid har de folkvalda fortsatt förskingringen av kulturarvet och riktat ett dödligt hot mot människovärdet. Tusen år av kristen bekännelse har snart röstats bort av de folkvalda. Ibland stegras känslorna till förföljelsemani och han beslutar ge ut en bok om sina upplevelser innan indelningsmännen, den gudlösa statens tjänare, griper och spärrar in honom på dårhus. Han lovsjunger samtidigt det sköna i naturen och det goda han sett hos människor, särskilt hos den färgade Johanna från ljusets länder, skolkamrater, lärare och sina egna förfäder, som i likhet med Europas kristna trott att människan är Guds avbild och det tidlösa ljusets barn.

Anders Bylander må vara författarens alter ego, men boken är rent skönlitteratär.

Läs recension skriven 15 juni i tidningen Världen idag

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 91-89527-89-5
Format 138 x 210 mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband fyrfärg
Tryckår 2005
Upplaga 1
Antal sidor 127
Relaterade artiklar

Förbjuden musik

Bylander, Anders

Precis som en gång Thomas Thorild förespråkar Bylander frihet från rådande tankemönster och stilideal. Här blandas kristendom och sensualism, fri vers med konventionella versmått.

Läs mer
Läs mer

Person och politik

Bylander, Anders

I essäform visas hur även frikyrkorna har dragits med i sekulariseringen. Är dagens Sverige ett i djupare mening humanitärt land? Vad händer med människovärdet i ett litet land som vårt, när man av politiska skäl dödar nästan fyrtiotusen foster per år?

Läs mer
Läs mer

Shekina

Bylander, Anders

Kärleken kan ta sig många olika uttryck i världen, så olika att det ibland kan vara svårt att se att det faktiskt är samma kärlek, den som är Guds närvaro i världen.

Läs mer
Läs mer