Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Hundens känslobeteenden ... att hjälpa eller stjälpa

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

Bokpresentation

Hunden har genom domesticeringen utvecklats till det vi ser idag – en social varelse, som vill interagera med oss människor och ha ett bra liv tillsammans med oss. Vare sig det handlar om människor eller hundar är det viktigt att alltid ta känslorna på allvar. Känslor och beteenden är olika saker. Ur känslor uppstår beteenden som inte alltid är lätta att hantera.
 Hur ska du exempelvis få till ett bra hundmöte? Min hund morrar åt mig? Denna bok, som du håller i din hand, avser att bena ut frågetecken kring hundens känslor, och hur de kan leda till specifika beteenden.
 När det gäller hundens känslor och de beteenden som uppkommer kan det ibland vara svårt för en hundägare att möta dessa. I boken hittar du nycklar och verktyg för att livet tillsammans ska bli positivt både för hund och för människa.
 Beteenden som bottnar i känslor kan vara svåra att hantera, och därför är det så viktigt att du som hundägare bemöter dessa känslor på ett bra sätt. Gränsen mellan att förstärka eller göra saken värre kan kräva fingertoppskänsla, om vi inte förstår vad som ligger bakom ett uppvisat beteende.
Bokens titel Hundens känslobeteenden – att hjälpa eller att stjälpa! belyser just detta, eftersom skillnaden mellan att hjälpa och att stjälpa är hårfin, och kräver av oss som hundägare att vi kan förstå och hjälpa vår fyrfota vän.
 Vi behöver som hundägare förstå oss på vår hunds signaler. Möt din hund med respekt, lär dig förstå din vän. Tänk på att din hund kommunicerar med dig på alla sätt och vis. Som hundägare är du den viktigaste personen i hundens liv. Vi är skyldiga att ge vår hund ett bra liv tillsammans med oss och se vår hund som en fullvärdig familjemedlem genom hela hundens liv.

Omslagets foton tagna av Elin Jörgensen

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-284-9
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Trådbundet kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2022
Upplaga 1
Antal sidor 147
Relaterade artiklar

DoggyBag

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

I boken DoggyBag – hundmat, hälsa, för ett bra hundliv vill Gunilla Backman och Birgitta Engberg ge dig ett perspektiv på hundens kosthållning. Fokus i boken är den hemlagade hundmaten.

Läs mer
Läs mer

En PANGbok

Backman, Gunilla

Har du en rädd hund hemma och har svårt att hjälpa den på bästa sätt? En PANGbok – rädslor och ångest hos hunden visar på olika vägar att gå för dig som hundägare, för att hjälpa din vän.

Läs mer
Läs mer

Genkablar, pastalasso och Albert "Smartkepsen" Einstein

Backman, Gunilla; Weis, Marie D

Du kommer att hitta en värld, som är precis den världen vi alla lever i, sett ur våra hundar Messis och Eddies ögon. Eddie, tror att han är en dobermann men är en dvärgpinscher. Messi – en Australian shepherd. En bok som passar alla.

Läs mer
Läs mer

Verktygslådan

Backman, Gunilla; Folkunger, Helene; Sparr, Åsa

Verktygslådan är uppbyggd som en inspirationskälla för kreativa hundteam, för att möta individer på bästa sätt. Ett hundteam ska kunna utmana, skapa motivation och glädje och vara en del i människors utveckling och växande.

Läs mer
Läs mer