Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Verktygslådan

Aktiviteter för kreativa hundteam

Backman, Gunilla; Folkunger, Helene; Sparr, Åsa

Bokpresentation

Hunden kan vara den dörröppnare som behövs för att en individ skall växa som person, öppna sig och känna trygghet.
 Erfarenheter visar att hundens förmåga att knyta an till okända individer kan tillvaratas på ett utvecklande sätt – boken Verktygslådan beskriver aktiviteter, som kan genomföras av utbildade hundteam. Verktygslådan är en akti­vitetsbank för sociala tjänstehundsteam inom vård, omsorg och skola. Den kan användas som stöd eller som underlag för nya spännande aktiviteter. Du kan göra om alla aktiviteter anpassade till ålder och olika inriktningar eller verksamheter – det är bara fantasin som sätter gränser. Innehållsförteckningen ger dig gott stöd att hitta vad just du söker.
 Det är viktigt att hundföraren skapar goda möten med den som bäst behöver det, som en plattform för det fortsatta arbetet tillsammans. Den tränade och utbildade hunden ska involveras i den målsättningen. Därför krävs det att hundteamet är väl utbildat. Verktygslådan är uppbyggd som en inspirationskälla för kreativa hundteam, för att möta individer på bästa sätt. Ett hundteam ska kunna utmana, skapa motivation och glädje och vara en del i människors utveckling och växande.

”Förut ville jag inte läsa alls, men med Saga har det blivit roligt och nu läser jag varje dag.” Elev 10 år
”Jag tycker hundar är bra för då får man lust att gå i skolan.” Elev 8 år
”Det känns bra att provet är gjort, borta. Det kändes bra att göra provet när Chelsea var med. Jag blir inte nervös när hon är med mig när jag skriver. Jag vet inte varför men det är antagligen en känsla.” Elev 12 år
”Man blir glad, lugn och man blir både pigg och trött. Trött för att Chelsea får mig att tycka att det är roligt att jobba, och det blir så mycket jobb gjort.” Elev 8 år
”Jag tycker att det är enklare att skriva när Chelsea är med. Det känns roligt och avslappnande. Det känns lite enklare och jobba.” Elev 15 år

Framsidans illustration: Sofia Asplund

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-265-8
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Spiralrygg (Wire-o)
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 222
Relaterade artiklar

DoggyBag

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

I boken DoggyBag – hundmat, hälsa, för ett bra hundliv vill Gunilla Backman och Birgitta Engberg ge dig ett perspektiv på hundens kosthållning. Fokus i boken är den hemlagade hundmaten.

Läs mer
Läs mer

En PANGbok

Backman, Gunilla

Har du en rädd hund hemma och har svårt att hjälpa den på bästa sätt? En PANGbok – rädslor och ångest hos hunden visar på olika vägar att gå för dig som hundägare, för att hjälpa din vän.

Läs mer
Läs mer

Genkablar, pastalasso och Albert "Smartkepsen" Einstein

Backman, Gunilla; Weis, Marie D

Du kommer att hitta en värld, som är precis den världen vi alla lever i, sett ur våra hundar Messis och Eddies ögon. Eddie, tror att han är en dobermann men är en dvärgpinscher. Messi – en Australian shepherd. En bok som passar alla.

Läs mer
Läs mer

Hundens känslobeteenden ... att hjälpa eller stjälpa

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

Boken avser att bena ut frågetecken kring hundens känslor, och hur de kan leda till specifika beteenden. Att förstå hundens signaler och ge nycklar och verktyg för att livet tillsammans ska bli positivt både för hund och för människa.

Läs mer
Läs mer